la 21.5.2016 klo 11:00
Pasi Rauhalan Kotimuseo, Koti-ikävä


Pasi! Mitä sulla on tuolla rasiassa? Voisinks mää kattoo? Haloo Pasi hei! Pitäiskö kuunnella jotain musaa? Koska teiän vanhemmat tulee kotiin? Pasi? Oonko mä susta nätimpi ku Maija? Mihin sää nyt jäit? Eiks sun pitäny vaan hakea maitoa keittiöstä? Huhuu?

Keväällä 2013 avautunut Pasi Rauhalan Kotimuseo on kokenut uudistuksen Pasiin ihastuneen Ritvan tultua kylään. Vaikka tyttöystävän, kavereiden ja harrastusten myötä Pasi on asettunut Jyväskylään ei koti-ikävältäkään vältytä. Mitä kuuluu äidille ja veljelle kotiin Lohjalle? Mitä äiti ajattelisi Ritvasta? Järjestyksessään kuudes Pasi Rauhalan Kotimuseo -kokonaisuus sijoittuu 1960-luvulle, jolloin Pasi oli kasvattilapsena Oravien perheessä.


Asunnossa saat liikkua vapaasti, koskea huonekaluihin ja esineisiin. Lisäksi voit soittaa pianoa, piirtää, kuunnella radiota ja vaikkapa selailla perhealbumeja. Miltä näyttävät ja tuntuvat 1960-luvun vaatteet? Kaikkia eteisestä löytyviä vaatteita, jalkineita ja asusteita saa sovittaa. Koska viimeksi olet soittanut lankapuhelimella? Vai onko lankapuhelin sinulle uusi tuttavuus? Eteisen puhelimella voit soittaa eri numeroihin, joita löydät Oravien kotoa. Uskallatko vastata, jos puhelin soi? Muistathan kunnioittaa Oravien perheen omaisuutta ja taideteoksia.

Lapsille ja lastenmielisille on suunniteltu tehtäväkierros, joka on hauska tapa tutustua näyttelyyn. Tehtäväkierroksen suorittaneet palkitaan Oravaattori-diplomilla. Tehtäväkierroksen voi suorittaa yksin, kaverin, äidin, isän tai isovanhemman kanssa.