la 21.5.2016 klo 15:00
Suuri Hipposilta

Suuri Hipposilta

”Suuri Hipposilta”, Rantaväylä ja Kangas –osallistumisen meininki

Avoimuus, julkisuus ja osallisuus ovat tällä hetkellä yhteiskunnallisten vaikuttamisilmaisujen top tenissä. Hyvä juttu! Haluamme toteuttaa trendikkäitä lauseita konkreettisesti tuomalla ihmisten ilmoille Hippoksen alueen kehittämisen sekä Rantaväylän kaavasuunnittelun osana Yläkaupungin Yö -festaria. Kaikki tämä tapahtuu kaupunginkirjaston Minnansalissa.

Rantaväylän osayleiskaavatyö on vielä alkuvaiheessaan. Nyt on oikea aika selvittää kaupunkilaisten ajatuksia kaavasuunnittelun tavoitteista. Mikä on kaupungin ydinkeskustaa halkovan ratapihan, Rantaväylän ja Aholaidan toivottu tulevaisuus? Mika on realismia ja mikä huuhaata? Yläkaupungin yössä esitellään kaksi erilaista skenaariota! Skenaariot ovat esittelyssä klo 11-15. Kankaan prosenttikulttuuri tuo Kauppakadulle klo 15 tanssivan Kevään sekä istuttaa halukkaiden kanssa kesäkukkia kotiin viemisiksi klo 14–17.

”Suuri Hipposilta” on klo 15–17 järjestettävä keskustelutapahtuma, jossa kaupunkilaiset voivat ottaa kantaa Hippoksen alueen kehittämissuunnitelmiin ja kertoa omat mielipiteensä ja visionsa alueen tulevaisuudesta. Nyt on siis mahdollisuus avoimeen vuoropuheluun! Toimittaja Janne Arolan vetämässä keskustelussa pureudutaan luovan ideoivasti Hippoksen kaupunkikehityshankkeeseen. Avoimesta verkkokyselystä bongatut aiheet ja tärpit rytmittävät ja raamittavat kaikille avointa keskustelua, jossa on mukana kaupungin luottamushenkilöitä, virkamiehiä ja kaupunkilaisia. Keskustelutilaisuus Hippoksesta näytetään myös suorana videostream-lähetyksenä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/tilaisuus ja se on katsottavissa 29.5. saakka.

Toukokuun alussa on Jyväskylän kaupungin nettisivuilla Hippoksen kehittämiseen liittyvä avoin kysely

osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/7F949F03AF6C8101.par