la 21.5.2016 klo 22:00
Yötanssit


Läntinen Jyväskylä, eli Myllyjärvi, Ylä-Myllyjärvi, Keltinmäki, Mäyrämäki, Ylä-Mäyrämäki ja Mustalampi, on yli 7000 asukkaan ”vuoristo”. Alueella on kerrostaloja, rivitaloja, omakotitaloja, oma koulu, kirkko, kirjasto, nuorisotila, kolme ruokakauppaa ja pizzeriaa, R-kioski, posti, päiväkeskus, päiväkoteja, hyvinvointipalveluja, hyvät linja-autoyhteydet sekä Kotalammen urheilupuisto ja upea Alppiruusupuisto.

Totuuden nimissä on kuitenkin todettava, että alueellamme on paljon työttömyyttä ja köyhyyttä, kuten kaikkialla Suomessa. Jyväskylän olemus opiskelijakaupunkina näkyy myös erittäin monikansallisena opiskelijajoukkona. Linkissä saa ”kielikylvyn” helposti. Tämä on yksi rikkauksistamme.

Alueellamme on jo yksi kylätalo, Keltinmäen Keidas, ja uusia etsitään. Keltinmäen asukasyhdistys, yksi kolmesta alueen asukasyhdistyksestä, ylläpitää kylätaloa ja on pitänyt jo vuosia: yhdistys viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhliaan! Juhlassa ovat erikoisvieraina kaikki yhdistyksen ikäiset alueen asukkaat.

Keltinmäen Keitaalla on kaksi kaupungin tukityöllistämää kokkia sekä kymmenkunta vapaaehtoista huolehtimassa muutamasta kymmenestä päivittäisestä ruokailijasta, talon siisteydestä, kukista sisällä ja ulkona, kirjamyynnistä ja kirpputorista, harrasteryhmistä ja kutomosta. Kylätalon kahvilassa on jo neljä vuotta ollut kuukausittain vaihtuva taidenäyttely.

Kulttuuria kylätalolla on monessa muodossa, muun muassa kirjallisuuspiiri on toiminut jo 16 vuotta. Keltinmäen asukasyhdistys ry, Myllyjärven Asukkaat ry ja Mäyrämäki-Mustalampi asukasyhdistys ry tekevät yhdessä aluelehti Kukkulan Kaikua, joka ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Lehti jaetaan talkoilla.

Alueellamme Yläkaupungin Yö toteutuu erityisesti Keltinmäen Keitaalla Sienitien päässä pidettävinä yötansseina, joissa soittaa ainakin Tummat Sävelet -yhtye ja kahvila on avoinna. Tervetuloa koko illaksi tai jatkoille!

 

IN ENGLISH:

Night dance and café is open! Welcome to spend the whole evening or afterparty!