Toimisto esittäytyy

Oletteko koskaan aprikoineet, ketkä ovatkaan ne salaperäiset henkilöt, joita toimiston väeksi kutsutaan? Paljastetaan salaisuus! Esittelemme itsemme ja kerromme, mihin ohjelmiin haluaisimme osallistua, jos olisimme tapahtumassa kävijöinä. Tsekkaa tärpit ja innostu!

Kyosti

KYÖSTI

Hei ja moi, olen Kyösti ja toimin toiminnanjohtajana toimintamme toimissa, eli käytännössä toimin toimintaa vaativien toimintojen toimintaympäristöjen toimintavastaavana, jotta kaikki festivaaliin liittyvät toimet toimisivat mahdollisimman toimivasti. Yläkaupungin Yö oli joskus mukavin kaupunkifestivaali, jossa olin käynyt. Nykyisin se on myös mukavin kaupunkifestivaali, jossa olen työskennellyt.

Tärpit:

 • Mäki-Matin perhepuistosta saa päivän hyvin käyntiin, siellä on aina ollut hieno tunnelma.
 • Rakennetaan kylä -karkkitehtuurityöpaja yliopiston pääkirjastolla. Näin kun rakennusmateriaaleja hankittiin ja ne näyttivät erittäin hyviltä.
 • Bussikierros Jyväskylän kylille. Harvinaislaatuinen mahdollisuus nähdä kaupungista uusia puolia.
 • Kauppojen ja museoiden ohjelmisto. On erityisen kiehtovaa, kun tiloissa kohtaa asioita, joita niissä ei yleensä näe.
 • Kaupungin työpajat. Koska tulevaisuuteen vaikuttaminen kiinnostaa.
 • Ruusupuisto tapahtumapaikkana. Kampuksen uusi rakennus on festivaalirakennuksena hämmentävän monipuolinen ja taipuu vaikka mihin.
 • Torialue Seminaarinkadulla ja Musican aulassa. Olemme saaneet mukaan todella kiinnostavia toimijoita sekä kertomaan tekemisistään että pitämään ravintolaa.
 • Lounaispuiston lava. Mahtava kesäinen tapahtumapaikka, jossa on tällä kertaa myös baari avoinna.
 • Yötanssit Keltinmäen Keitaalla ja aamukasteessa alamäkeä kotiin.

 

Tero

TERPPELI

Hei, oon Tero ja tykkään touhuta tapahtumien kanssa, joten oon vahingossa päätynyt tämmösiin töihinkin. Oikeesti oon yhteiskuntatieteilijä, mulla ei ole pätevyyttä tähän pestiin!  Toista vuotta Yöllä töissä ja oikein lystiä edelleen. Erityisen paljon tänä vuonna minua on miellyttänyt jokaviikkoinen perjantaipulloarvonta ja siihen liittyvä spektaakkelimainen lähetys Periscopessa. Ja muu toimistolla tapahtuva hassuttelu.

Tärpit:

 • Patrick McGinley, nauhoittelee Riihessä ääniä ja tekee siitä performanssin, kuulostaa mielenkiintoiselta ja tila on päheä.
 • MELA, Boombox. hyvän kuuloista poppia folkkihöysteillä Oulusta.
 • Kotola-Projekti, Lounaispuisto. Pink Floydin Wish You Were Here -levy kokonaan. Voiko olla toimimatta? Vielä pimeän aikaan, niin näkyy lamputkin!
 • Duo Saras, sirkusakrobatiajuttuja Juomatehtaalla!
 • Keski-Suomen pelitoimijat ja virtuaalitodellisuus, Ruusupuistossa. Pelit ovat mahtava ja aliarvostettu ilmaisumuoto, ja kohta nyt voi kokea virtuaalitodellisuuslaitteillakin itse kukin kotonaan. Viiden vuoden päästä festarit pidetään kokonaan virtuaalitodellisuudessa, kenties!

 

Laurakristiina

LAURA-KRISTIINA

Olen Laura-Kristiina Moilanen, kulttuurin sekätyönainen ja Humakin kulttuurituotanto-opiskelija. Olen tehnyt opiskeluihin kuuluvaa harjoittelua tapahtumassa ja on ollut sangen hienoa, hauskaa ja opettavaista. Erityisen huikeaa on tämän vuoden tapahtuman laajeneminen keskustan ulkopuolelle kyläkaupunki-teeman mukaisesti.

Tärppini yöhön:

Petäjäveden Toinilassa on mediataiteeseen linkittyvä (S)low communication– taidetyöpaja klo 12, sinne pitää muuten ilmoittautua etukäteen: [email protected]

On ihan pakko mennä karkkitehtuuri-työpajaan rakentamaan kylää karkeista klo 15 yliopiston kirjastoon. Sitten onkin  Les Orgues des Barbarie -kokoonpanon mustalaisjazzia Galleria Beckerissä klo 17. Taiteilijaseuran perinteinen taideale on katsastettava siellä läpi myös. Kuuden maissa tarjolla on äänitaidetta Patrick McGinleyn echo survey -menetelmällä Taavettilan vanhassa riihessä ja Jazzbirds Choir S-rakennuksessa vielä klo 19. Kuulin myös huhuja, että Pamela Sutra Jelmun teltassa klo 21.30 on ihan must…

 

Ruusa

RUUSA

Heippa, olen Ruusa ja harjoittelijana Yläkaupungin Yöllä, opiskelen yhteisöviestintää yliopistolla. Yössä työssä on ollut erityisen lystiä toimistoilmapiiri, joka on sanoinkuvaamattoman hieno – ja toimistokissa. Olen päässyt myös tekemään kaikenlaista jännää ja hupsua!

 • Elävä malli kylässä – pääsee piirustamaan ja maalailemaan ihan mallista!
 • DKSTR – Bar Shirazissa, jännän kuuloista musiikkia.
 • Tiisu – energistä esiintymistä Jelmun teltassa.
 • Räsynukke – Toivolan Vanhan Pihan kauniissa ympäristössä herkkää akustista.
 • Nuotiotapahtuma: makkaraa ja laulua – luontokokemus kaupunkifestivaaliin Mustalammella.

 

Kikka

KIRSTI

Moi, olen Kirsti ja Yläkaupungin Yöllä työkokeilussa. Olen kouluttautunut vaatetusalalle, mutta minulle on kertynyt vähän vahingossa kokemusta tapahtumajärjestämisestä Radio Hearin kautta. Toimin tämän vuoden Yössä vapaaehtoiskoordinaattorina. Jotenkin kummasti myös siivousvastaavan urakka lankesi minulle. Ei siinä, tykkään siivota ja organisoida asioita.

En tykkää sanailla turhia silloin kun ei huvita, joten tässä listana tämän vuoden tärpit:

 • Klaara, Lucky Baldwin’s
 • Jukka Nousiainen, Jelmun teltta
 • Tuulikki Tee, Ruusupuisto
 • Jyväskylä Burlesque, Juomatehtaan studio
 • Aapeli Kissala ¥ Jukolan Woima, Vakiopaine
 • Rambling Boys, Ylä-Ruth

 

Mette

METTE

Helou! Mä oon Mette. Tykkään Simpsoneista ja voisin elää pelkillä karjalanpiirakoilla. Mun lempijuttuja on teatteri, musiikki,  ja ihmiset. Olen ollut maaliskuun alusta mukana tekemässä tämän vuoden Yötä, jotta juuri SINÄ löytäisit itsellesi sopivaa kulttuurimeininkiä.

Jyväskylän kasvattina Yläkaupungin Yö on tuttu ja turvallinen tapahtuma, enkä malta odottaa huomista. Kun ohjelmaa kasattiin,  yritin jo miettiä mitkä näistä mun on nähtävä. Surullinen totuus kun on, ettei jokaista Yön ohjelmanumeroa voi mitenkään keretä katsomaan.

Aloitan päiväni Vanhan Pajan Henkireikä-rituaalissa. Rituaalissa ei ole esiintyjiä eikä katsojia, ainoastaan osallistujia. Mikäli mahdun mukaan, aion hengitellä ja hiljentyä ennen vilkkaan päivän alkua.  Teatterin suurkuluttajana matkani jatkuu Mäki-Matin perhepuistoon, jossa pääsen tsekkaamaan, miten Lastenteatteri Loihun paljon kehuttu joukkio tekee teatteria. Mäki-Matista koitan ehtiä katsomaan Graffitimestarimaalaajien työnäytöstä Juomatehtaan pihaan. Siistiä päästä livenä näkemään, miten katukuvassa vilahtavat taideteokset syntyvät. Myöhemmin päivän aikana aion vierailla ainakin Poistokirjallisuuden valitut  palat – Kirjamyynnissä Yliopiston kirjastolla, sekä käydä nauttimassa Jyväskylä Burlesquen esityksen Juomatehtaalla. Ilta on ihan must päättää Tykylevitsiin. No words needed.

Mihin päätätkään mennä, toivon että nautit. Nähdään Yössä.

 

Laura

LAURA

Morjens! Olen Yön viestintäharjoittelija ja olen vastannut viestinnän koordinoinnista. Aika monet viime aikoina julkaistut blogipostaukset, Instagram- ja Facebook-päivitykset sekä valokuvat ovat meikäläisen tuotoksia tai ainakin olen ollut vastuussa niiden nakittamisesta muille. Muutoin vietän aikaani opiskelemalla puheviestintää ja sosiologiaa, myymällä pähkinöitä eräässä erikoisliikkeessä sekä olemalla ainejärjestöni puheenjohtaja.

Mie olen nauttinut tapahtuman tekemisestä todella paljon. Meillä on mahtava porukka ja hieno häppeninki! Toivottavasti tekin, arvon yleisö, nautitte ja otatte Yön omaksenne tänäkin vuonna.

Tässä mun ehdotukseni loistavaksi Yöksi:

 • Minä En Ole Kala coveroi Ultra Brata klo 15 Toivolan vanhalla pihalla. Haluaisin mennä, koska en ole poppoota päässyt vielä koskaan kuulemaan.
 • Kukapa kissan häntää nostaisi, ellei kissan kaveri? Haluaisinkin ehdottomasti nähdä puheviestijäkollegoideni keikat. Markus Haapoja esiintyy Harjun Paperissa klo 19 ja Duo Koo and the Bang Lucky Baldwin’sissa klo 20.
 • Tiina ja valkoinen elosalama Heka riemastuttavat Seminaarinmäen puutarhassa klo 17.30 ja 18.30. Innokkaana koiraihmisenä en haluaisi missata mahdollisuutta nähdä taitavaa koiroa!
 • Mieletön sitruuna esiintyy show’llaan Toistaiseksi tuntematon Juomatehtaan studiolla klo 19. Kuulemma viime vuonna kaikki eivät mahtuneet sisään, joten jos menisin, menisin ajoissa!
 • Ilo(iset) tytöt soittavat herskyvällä otteella klo 20.30 Riihessä. Tätä en todellakaan jättäisi väliin!

Hauskaa Yötä kaikille!